Madách Imre Művelődési Központ

Cím: 2600 Vác, Dr. Csányi László krt. 63.

Tel: (27) 316 - 411, (27)518-200 Fax: (27) 518-202

Web: www.mimk.vac.hu - E-mail: titkarsag@mimk.vac.hu

MIMK Híreink Pataky Attila: Vác nagyon fontos hely az életemben

Hírlevél feliratkozás
dunakanyarlogo

ES TV banner

szuperinfo banner 190x62

Turizmus Vác

188x66 2014 05 08-page-001

Kíváncsiak vagyunk véleményére!
 Kérjük töltse ki kérdőívünket!  kerdoiv
RSS csatornánk: RSS
Pataky Attila: Vác nagyon fontos hely az életemben

Idénedda már huszonötödik alkalommal kerül megrendezésre a Váci Világi Vigalom. A változatos programok mellett ebben az évben is több ismerős névvel találkozhatunk. Pataky Attila, az Edda Művek frontembere elmondta: szívesen tett eleget most is a meghívásának. Az együttes vasárnap este lép fel Vácon. Előttük pedig a Kelemen Kabátban ad koncertet a Főtéren, akik szintén kihangsúlyozták, hogy megtiszteltetés számukra ezen a rendezvényen fellépni.

 

Interjú Pataky Attilával – Az EDDA Művek frontemberével


Ön már nem első alkalommal lép fel a Váci Világi Vigalmon. Mi a véleménye a városunkról?
Megmondom őszintén, hogy Vác egy nagyon komoly rock hely volt mindig, indulásomnak elég komoly meghatározó helye. Nagyon fontos volt ahhoz, hogy ma itt lehessek, ahol vagyok. Vácnak nagyon rockos közönsége volt, ami a kezdetekben óriási segítséget jelentett. Valahogy hamarabb értették és érezték a rockzenét az ottaniak, mint máshol az országban.

Idén, a jubileumi XXV. Vigalmon Önök adják a tűzijáték előtti zárókoncertet. Hogyan fogadták a felkérést?
Megtiszteltetésnek veszem, és én hiszem, hogy mi pont erre a célra valók vagyunk, tehát meg tudunk felelni egy ilyen típusú feladatnak.

Különböző időpontokat lehet olvasni a zenekar létrejöttét illetően. Ön melyik dátumot tekinti az indulásnak?
1974. január. Számomra egyértelműen ez az indulás dátuma. Abban az évben kerültem oda, én találtam ki a zenekar nevét, addig csak EDDA volt a név, én tettem hozzá, hogy legyen EDDA Művek. Azóta is én vagyok a zenekar vezetője, a szövegíró és az énekes. Lemezkiadás szempontjából pedig igazán 1980 számít, mert bár korábban kiadtunk két kismezt, az első meghatározó nagylemezünk az 1980-ban jelent meg.

Fesztiválokon vagy fedett arénákban szeret inkább fellépni?
Nincs jelentősége. Mindenütt meg kell felelni, mindenütt 100%-osat kell nyújtani. De megmondom őszintén, annyi gyengeségem van, hogy én rák vagyok, tehát nyári születésű, úgyhogy azért, ha egy nyári bulin van lehetőség játszani, akkor az számomra nagyobb öröm, mint benn, egy zárt térben.

Szabadidejét általában mivel tölti?
Megmondom őszintén, nekem eléggé EDDA-központú az életem. Ami azt jelenti, hogy megy a turné, másrészt szólófellépéseim is vannak, amiken mind-mind meg kell felelni. Amikor pedig nincs ilyen jellegű kötelezettségem, akkor megpróbálok minden időt a családommal tölteni. Plusz szenvedélyeim is vannak, például imádok olvasni, ahhoz pedig le kell ülni otthon. Továbbá sportolni is kell, hogy az ember egybe legyen.  

Köztudott, hogy ön paranormális jelenségekkel is foglalkozik. Vácon tapasztalt már bármi szokatlant, esetleg természetfelettit?
Váccal ilyen típusú kapcsolatom nincs, ott nem tapasztaltam még semmi különöst. Vácról még csak olyan ember sincs, akit ismernék, hogy ilyenfajta élményekben lett volna része. Ettől függetlenül, biztos, hogy van.

 

 

Interjú Horváth Boldival – A Kelemen Kabátban frontemberével


Ti most először léptek fel Vácon, a jubileumi XXV. Váci Világi Vigalmon. Várjátok már a fellépést?
Nagyon szívesen jövünk, sokat hallottunk már erről a rendezvényről, tudjuk, hogy nagyszabású, és országos szinten is a legnagyobbak között van, úgyhogy mindenképpen várjuk. Imádjuk az ilyen jellegű rendezvényeket, ez az egyik specialitásunk. Egy-másfél órát szoktunk játszani nyári fesztiválokon. Büszkén mondhatom, hogy kirobbanó hangulat szokott lenni a koncertjeinken.

Fesztiválokon vagy fedett arénákban szerettek inkább fellépni?
Fesztiválokon egyértelműen. A szabadtéri koncertek hangulata közelebb áll hozzánk, ott felszabadultabb mindenki, és nincs olyasfajta bezárt érzés, mint egy fedett arénában.

Van lehetőség arra, hogy a koncert után a rajongók közös fotókat készíthessenek a zenekarral?
A koncertünk után közös képeket szinte minden esetben szoktunk csinálni, azt gondolom, ez hozzátartozik a mi fellépéseinkhez és a zenészléthez. Mi bejárjuk az országot, és azoknak, akik miattunk jönnek el, vagy jelen esetben a Váci Világi Vigalmon van lehetőségük minket megnézni, azoknak tartozunk ennyivel. Mi nagyon tiszteljük a közönségünket, és mindent megteszünk értük, amit tudunk.

Van kedvenc számod, amit a legszívesebben adsz elő a fellépések alkalmával?
Erre nem tudok válaszolni. Nagyon örülünk, hogy a koncertjeink során folyamatosan fennmarad az érdeklődés. Pedig 15-20 számos műsorokat szoktunk adni, amik közül mindegyik szám más, mindegyiknek egyéni hangulata van. Így kifejezetten kiemelni egy dalt nem tudok, amit jobban szeretnék, mint a többit.

Terveztek további számokat a közeljövőben?
Igen, ezen a nyáron kettő új dalunk is megjelenik, Az egyik egészen a közeljövőben, mégpedig a jövő héten. A másik pedig valamikor augusztusban. És ősszel vagy jövő tavasszal jelenik meg a következő lemezünk.

A váci hagyományoknak megfelelően az idei Vigalom is tűzijátékkal fog zárulni. Hogyan tervezitek, maradtok még azt megnézni?
Általában egy-két órát még szoktunk maradni, hogy kiélvezzük az adott fesztivál hangulatát. Most, mivel utánunk fellép az Edda, és azt követően rögtön kezdődik a tűzijáték, így könnyen lehet, hogy ottmaradunk.

Van bármifajta egyéb kötődésed városunkhoz?
Sokat voltam Vácon egy időben, mert eveztem, és Vácon volt mindig a Diákolimpia. Így Vácot úgy gondolom, hogy egy átlag magyar embernél jobban ismerem, bár nyaralni inkább a Dunakanyar másik oldalán, Dunabogdányban szoktam.


Bodzás Szabolcs,
2017. július 14.

 

2018 MF -page-001

Intézmény nyitva tartás

hétfőtől-péntekig 8-22 óráig.

Hétvégéken:
márc. 30. péntek: ZÁRVA
márc. 31. szombat: ZÁRVA
ápr. 1. vasárnap: ZÁRVA
ápr. 2. hétfő: ZÁRVA
ápr. 7. szombat: 8-22 óráig
ápr. 8. vasárnap: 6-20 óráig
ápr. 14. szombat: 8-22 óráig
ápr. 15. vasárnap: 8-22 óráig
ápr. 21. szombat: 8-22 óráig
ápr. 22. vasárnap: 7-16 óráig
ápr. 28. szombat: 8-20 óráig
ápr. 29. vasárnap: 8-23 óráig
ápr. 30. hétfő: ZÁRVA

Jegypénztár nyitva tartás

Keddtől péntekig 12-18 óráig
Hétfőnként ZÁRVA!

Április 5-től: hétfőtől szombatig 9-19óráig

Hétvégéken:
márc. 30. péntek: ZÁRVA
márc. 31. szombat: ZÁRVA
ápr. 1. vasárnap: ZÁRVA
ápr. 2. hétfő: ZÁRVA
ápr. 3. kedd: 9-19 óráig
ápr. 4. szerda 12-19 óráig
ápr. 8. vasárnap: ZÁRVA
ápr. 15. vasárnap: 9-19 óráig
ápr. 22. vasárnap: 14-16 óráig
ápr. 29. vasárnap: 9-19 óráig
ápr. 30. hétfő: ZÁRVA

A jegypénztár telefonszáma: 0627/518-206

Keresés az oldalon

Online jegyvásárlás

LogoTP ver2

Színházterem

szinpad_kicsi

dp ny logo

Fő támogatóink:

vac

ddc_logo_nagy

 

 

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

NKA logo